Payroll & HR op een persoonlijk niveau.

Met Payroll van PAYSE regelen wij jouw personeelszaken en zijn wij je externe HR afdeling waardoor jij je volledig kan focussen op ondernemen. Wij regelen alle administratieve- en juridische werkgeverstaken. Jij blijft degene die de werknemers aanstuurt, win-win noemen we dat bij PAYSE.

Payroll & HR op een persoonlijk niveau.

Met Payroll van Payse regelen wij jouw personeelszaken en zijn wij je externe hr afdeling waardoor jij je volledig kan focussen op ondernemen. Wij regelen alle administratieve en juridische werkgeverstaken. Jij blijft degene die de werknemers aanstuurt, win-win noemen we dat bij PAYSE.

Waarom Payroll van Payse?

Altijd
persoonlijk contact

Korte lijnen, dat schakelt makkelijk en snel! Direct met Wouter bellen? 

Hij staat voor je klaar: 033 303 7720

Payroll
in de puurste vorm

Payroll in de puurste vorm? Wat bedoelen we daarmee? Nou, er zijn een heleboel concullega’s die verkapt uitzenden en dit doen onder de noemer payroll. Maar helaas waarschuwen ze niet voor de nadelen.

100% medewerker tevredenheid

Jullie medewerker wordt bij ons behandeld als eigen, hebben jullie problemen of vragen betreft medewerkers tevredenheid? Wij hebben altijd ideeën en/of oplossingen.

Altijd
persoonlijk contact

PAYROLL IN DE PUURSTE VORM

100% MEDEWERKER TEVREDENHEID.

EEN HANDIGE PORTAL

CAO-compliant

OP ALLE HR-VRAGEN ANTWOORD​


een handige portal

Het is je alles-in-één portal, maar wel met de persoonlijke noot van PAYSE, because we care!

En allemaal gewoon via je computer en/of smartphone.


CAO-compliant

Bij PAYSE volgen wij altijd de CAO die toegepast wordt in jullie branche.

OP ALLE
HR-VRAGEN ANTWOORD​

Waarom velen voor zijn gegaan?  Vooral vanwege onze kennis van HR. We hebben antwoord op alle vragen, weten we het niet, zoeken we het voor je uit.

Alles op een rijtje:
Payroll via Payse
vs concullega's
vs je accountant.

Jij bent ondernemer! En als ondernemer wil jij je vooral bezighouden met ondernemen. Niet met kosten van een zieke medewerker bij arbeidsongeschiktheid, reserveringen voor vakantie, loon en een heleboel andere risico’s. PAYSE ontzorgt iedere onderneming die zelf geen HR-afdeling heeft of ondersteuning zoekt op HR. Je bent straks gedekt voor: afdragen van premies en belastingen, het begeleiden van een ziekteverzuim traject en de loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid.

We hebben gemerkt dat we vaak worden vergeleken, wat erbij hoort. Maar we willen je wel graag laten zien wat nu het daadwerkelijke verschil is bij PAYSE: Bekijk ons billboard hiernaast.

Bij PAYSE houden we van transparantie, daarom weet jij altijd vooraf wat alle kosten gaan zijn. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

De Payse portal.

Eén portal, alles geregeld. Vanaf nu heb je al het regelwerk rond personeel in één keer geregeld. Onboarding, contracten, payroll, goedkeuren van uren, administratie… alles! En allemaal gewoon via je computer en/of smartphone.

Het is je alles-in-één portal, maar wel met de persoonlijke noot van Payse, because we care!

 

Zij gingen je voor.

"Door uw medewerkers via Payse Payroll in dienst te nemen maakt u het uzelf gemakkelijk zonder risico’s."

Payrolling wat is dat nou?

Verlonen op payrollbasis heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo ben jij als ondernemer vrij van werkgeversrisico’s en -plichten. Jij hoeft je dus niet meer bezig te houden met de personeelsadministratie en draait niet op voor de kosten van doorbetaling bij ziekte of arbeidsongeschiktheid en hoeft geen (ontslag)vergoedingen uit te keren. Het enige waar jij nog verantwoordelijk voor bent is de werving & selectie en het aansturen van de werknemers. Jij bepaalt wat een werknemer gaat verdienen (conform cao), doet de functionerings- en beoordelingsgesprekken en beslist of contracten worden verlengd of niet.

Kortom, met payrolling werf en begeleid je zelf jouw medewerkers en de rest besteed je uit. Om een volledig antwoord te geven op de vraag ‘wat is payroll?’ leggen we je graag meer uit!

 

Wat is de betekenis van payroll?

De letterlijke vertaling vanuit het Engels van payroll (ook wel payrolling) is ‘loonlijst’. Maar in Nederland wordt het vooral gebruikt als benaming voor het uitbesteden van de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap van medewerkers. Maar hoe ziet zo’n payrollconstructie er nou precies uit? De ondernemer selecteert zelf zijn medewerkers en vraagt een gecertificeerd payrollbedrijf om hen in dienst te nemen. De werknemer staat dus op de loonlijst van het payrollbedrijf. Vervolgens worden zij ingeleend, net als bij uitzenden of detacheren. De makkelijkste uitleg van payrollen is dan ook: uitzenden zonder werving.

Wat betekent dat:

 • Risicospreiding of verleggen van risico: Risico’s die u als werkgever van uw medewerkers hebt (ziekte, arbeidsongeschiktheid, contracten, juridische vastlegging ) worden door PAYSE Payroll overgenomen.
 • Voorfinanciering van loonbetalingen en wettelijke afdrachten: Om de lonen, pensioenen en vakantiegelden van de medewerkers te betalen dient u iedere maand weer liquide genoeg te zijn. Als u de medewerkers via PAYSE Payroll laat verlonen heeft u hier geen last van, dan betalen wij de lonen en pensioenafdrachten en reserveren het vakantiegeld. U krijgt een factuur met een betaaltermijn, waardoor u flexibeler bent met uw liquide middelen.
 • Ontzorging: Alle administratie voor lonen, contracten, ziekte etc. neemt PAYSE Payroll uit handen. Dit geldt ook voor vragen, mogelijke conflicten of anders vanuit de medewerkers.
 • Eigen leiding en toezicht: Leiding en toezicht, planning en opleiding heeft u volledig in eigen hand, waardoor u kort op de bal kunt zitten.
 • Zelfstandige werving en selectie: De werving en selectie verzorgt u zelf waardoor u precies weet met welke mensen u gaat starten en waarom.
 • Het juridisch werkgeverschap
 • Tijdig uitbetalen van het salaris
 • Versturen van jaaropgaves

 

Bijkomstigheden van een payrollbedrijf inhuren

Wil je samenwerken met een payrollbedrijf? Dan is het goed om te weten dat een payrollmedewerker altijd onder de cao valt die binnen jouw bedrijf geldend is. Dit is verplicht sinds 1 januari 2020, de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Daarnaast zijn alle primaire, secundaire & tertiaire voorwaarden die in de beschreven cao vermeld staan van toepassing. Een payrollmedewerker heeft bijvoorbeeld recht op hetzelfde aantal vakantiedagen, een fietsplan of een eventuele 13e maand. Een payrollmedewerker heeft ook recht op dezelfde pensioenopbouw als die van vaste medewerkers.

 

Payrollbedrijven en certificeringen

Als je zoekt naar een organisatie om een payrollconstructie mee aan te gaan, gaat je voorkeur natuurlijk uit naar een bedrijf die alles volgens de wet- en regelgeving geregeld heeft. Zorg dat je hier voorafgaand goed over bent geïnformeerd! Staat het niet op de website? Vraag er dan naar tijdens jullie kennismaking. Ga nooit in zee met een payrollbedrijf die de certificeringen niet op orde heeft!

Klanten vertellen

Wij kunnen uren vertellen waarom wij goed zijn in wat we doen, maar klanten kunnen dat veel beter!

Payse - Elementz
Als ondernemer ideaal om ondersteuning te hebben van een professionele HR specialist. Kennis van zaken, altijd bereikbaar en snel schakelen.
Tim van Twillert
Elementz - Exclusive Health Club
Payse - Van de Ven Fashion
Wij als Van de Ven fashion werken al lange tijd zeer tevreden met Payroll van Payse.
Sergio Verbeke
Van de Ven Fashion
Payse - B11
Dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van payroll. Ik ben bij Payse uitgekomen omdat dit mij de ideale partner leek voor zowel mijn bedrijf als voor mijn medewerkers. Daarnaast is geen een vraag te gek voor Marco & Wouter.
Bram van Roosmalen
B11 Event Group
Payse - Elementz
Als ondernemer ideaal om ondersteuning te hebben van een professionele HR specialist. Kennis van zaken, altijd bereikbaar en snel schakelen.
Tim van Twillert
Elementz - Exclusive Health Club
Payse - Van de Ven Fashion
Wij als Van de Ven fashion werken al lange tijd zeer tevreden met Payroll van PAYSE.
Sergio Verbeke
Van de Ven Fashion
Payse - B11
Dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van payroll. Ik ben bij PAYSE uitgekomen omdat dit mij de ideale partner leek voor zowel mijn bedrijf als voor mijn medewerkers. Daarnaast is geen een vraag te gek voor Marco & Wouter.
Bram van Roosmalen
B11 Event Group
Payse - Van der Valk
Wanneer wij personeel inlenen dan hechten wij er grote waarde aan dat administratief gezien alles voor dit personeel goed geregeld is. Bij PAYSE kun je hier van op aan. En afspraak is afspraak!
Kortom, een uitstekende partner om mee samen te werken.
Bob Wagner
HR Manager
Hotel schiphol A4
Neem vrijblijvend contact op.

Binnen één werkdag heb je reactie van ons. Toch liever direct contact? Bel accountmanager Wouter op 033 303 7720.

Name(Vereist)

Frequently Asked Questions

Door uw medewerkers via PAYSE Payroll in dienst te nemen maakt u het uzelf gemakkelijk zonder risico’s.

Wat betekent dat:

 • Risico spreiding of verleggen van risico: Risico’s die u als werkgever van u medewerkers hebt ( ziekte, arbeidsongeschiktheid, contracten, juridische vastlegging ) worden door PAYSE Payroll overgenomen.
 • Voorfinanciering van loonbetalingen en wettelijke afdrachten: Om de lonen, pensioenen en vakantiegelden van de medewerkers te betalen dient u iedere maand weer liquide genoeg te zijn. Als u de medewerkers via PAYSE Payroll laat verlonen heeft u hier geen last van, dan betalen wij de lonen en pensioenafdrachten en reserveren het vakantie geld. U krijgt een factuur met een betaaltermijn, waardoor u flexibeler bent met uw liquide middelen.
 • Ontzorging: Alle administratie voor lonen, contracten, ziekte etc. neemt PAYSE Payroll uit handen. Dit geldt ook voor vragen, mogelijke conflicten of anders vanuit de medewerkers.
 • Eigen leiding en toezicht: Leiding en toezicht, planning en opleiding heeft u volledig in eigen hand, waardoor u kort op de bal kunt zitten
 • Zelfstandige werving en selectie: De werving en selectie verzorgt u zelf waardoor u precies weet met welke mensen u gaat starten en waarom.

Dit is afhankelijk van welke vorm binnen onze dienstverlening jij kiest. Uiteraard is dit volledig transparant en met een open calculatie.

Open, eerlijk en transparant.

 • Een zeer goed pension.
 • Altijd een tussenpersoon waarmee geschakeld kan worden.
 • Zelfde voorwaarde als collega’s.
 • Onderdeel van een hecht team.
 • Altijd professionele mensen tot je beschikking.
 • Alles volledig gedigitaliseerd.