Buitenlandse medewerkers naar Nederland halen is nog nooit zo makkelijk geweest. Als erkend referent en met onze ervaring kunnen wij de kennismigrant efficiënt & zorgeloos naar Nederland halen.
Dit alles met een persoonlijke touch, daarom zijn we 24/7 bereikbaar voor jou en de kennismigrant.
Buitenlandse medewerkers naar Nederland halen, is nog nooit zo makkelijk geweest. Als erkend referent en met onze ervaring kunnen wij de kennismigrant efficiënt & zorgeloos naar Nederland halen.
Dit alles met een persoonlijke touch, daarom zijn we 24/7 bereikbaar voor jou en de kennismigrant.
Altijd persoonlijk contact
ondersteuning bij migratie trajecten
Haal binnen no-time de kennis in huis
erkend
IND-referent
Expat en arbeidsmigrant zijn synoniemen voor buitenlandse medewerker. Kennismigranten vormen een specifieke groep arbeidsmigranten/expats. Een kennismigrant is een hoogopgeleide immigrant van buiten de EU (inclusief Zwitserland), die in Nederland komt werken vanwege zijn specialistische kennis.
De populariteit van kennismigranten groeit explosief, aangezien in Nederland steeds minder hoogopgeleide mensen beschikbaar zijn voor specialistische functies. Voor het aannemen van kennismigranten gelden specifieke eisen, voorwaarden en salarissen. Omdat kennismigranten veel waarde kunnen toevoegen aan de Nederlandse economie, is de kennismigrantenregeling in het leven geroepen. Deze regeling maakt het voor jou als werkgever mogelijk om (onder bepaalde voorwaarden) makkelijk en snel kennismigranten in te zetten.
Alleen werkgevers die erkend referent zijn bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), kunnen een kennismigrant in dienst nemen. De procedure om erkend referent te worden, is complex en kost veel tijd, energie en geld. PAYSE is al jaren erkend IND-referent en helpt ondernemers kennismigranten in dienst te nemen.
Als je een kennismigrant in dienst neemt, ben je hem het minimum kennismigrant salaris verschuldigd. Voor 2024 is het minimum kennismigrant salaris vastgesteld op:
Buitenlandse werknemers maken vaak extra kosten, bijvoorbeeld huisvestings- of reiskosten. Om werknemers hierin tegemoet te komen, mogen werkgevers in veel gevallen 30 procent van het loon uitbetalen als belastingvrije vergoeding. Dit heet de 30%-regeling. Kennismigranten komen hier bijna altijd voor in aanmerking.
Buitenlandse werknemers maken vaak extra kosten, bijvoorbeeld huisvestings- of reiskosten. Om werknemers hierin tegemoet te komen, mogen werkgevers mogen in veel gevallen 30 procent van het loon uitbetalen als belastingvrije vergoeding. Dit heet de 30%-regeling. Kennismigranten komen hier bijna altijd voor in aanmerking.
Binnen de Europese Unie zijn er veel werkgevers op zoek naar specifieke kennis die in eigen land niet direct voorhanden is. Voor dit vraagstuk kan het inzetten van een kennismigrant dienen als oplossing.
Een kennismigrant is een persoon van buiten de EU (exclusief Roemenië en Bulgarije, maar inclusief Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland) die door een bedrijf naar Nederland wordt gehaald om arbeid te verrichten. Aangezien dit een zeer specifiek proces betreft vol met fiscale en juridische valkuilen, is expertise van groot belang.
Als Erkend Referent bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is PAYSE in staat de kennismigrant digitaal aan te melden en wordt de procedure versneld afgehandeld. Niet alleen neemt PAYSE de procedure over bij de IND, ook regelen wij de administratie en het werkgeverschap. Zodoende kunt u hooggekwalificeerde medewerkers van buiten de landgrenzen aantrekken en bent u in staat de benodigde medewerker snel, efficiënt en zorgeloos in te zetten.
Binnen de Europese Unie zijn er veel werkgevers op zoek naar specifieke kennis die in eigen land niet direct voorhanden is. Voor dit vraagstuk kan het inzetten van een kennismigrant dienen als oplossing.
Een kennismigrant is een persoon van buiten de EU (exclusief Roemenië en Bulgarije, maar inclusief Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland) die door een bedrijf naar Nederland wordt gehaald om arbeid te verrichten. Aangezien dit een zeer specifiek proces betreft vol met fiscale en juridische valkuilen, is expertise van groot belang.
Als Erkend Referent bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is Payse in staat de kennismigrant digitaal aan te melden en wordt de procedure versneld afgehandeld. Niet alleen neemt Payse de procedure over bij de IND, ook regelen wij de administratie en het werkgeverschap. Zodoende kunt u hooggekwalificeerde medewerkers van buiten de landgrenzen aantrekken en bent u in staat de benodigde medewerker snel, efficiënt en zorgeloos in te zetten.
PAYSE heeft een nauwe samenwerking met Hillbrook Immigration en Maes Law voor ondersteuning bij en afhandeling van de migratietrajecten. Onze partners ondersteunen waar nodig bij het proces van het verkrijgen van de status kennismigrant. Hillbrook Immigration schakelt in dit proces direct met de medewerker om de procedure zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Met Maes Law hebben we een kennispartner die aan de bakermat van de kennismigrantenregeling stond.
Expat studenten blijven vaak werken in Nederland vanwege de aantrekkelijke arbeidsmarkt, goede werkomgeving en open cultuur. Voor veel expat studenten is het een logische stap om na hun studie in Nederland te blijven werken, omdat ze hier vaak al een netwerk hebben opgebouwd en zich thuis voelen in de Nederlandse samenleving.
Payrolling kan hierbij een belangrijke rol spelen, omdat het bedrijven de mogelijkheid biedt om op een flexibele en efficiënte manier personeel aan te nemen en te managen. Voor expat studenten kan dit betekenen dat ze gemakkelijker toegang hebben tot de Nederlandse arbeidsmarkt en meer kansen hebben om een baan te vinden die past bij hun vaardigheden en interesses.
Zonder een erkend IND-referent is het onmogelijk om een kennismigrant aan te trekken. Hier hebben we dan ook gelijk de belangrijkste voorwaarde te pakken.
De tweede voorwaarde is dat de kennismigrant een verblijfsvergunning heeft. Wil de kennismigrant hiervoor in aanmerking komen, moet hij aan alle algemene voorwaarden voldoen plus een aantal extra voorwaarden.
Daarnaast moeten kennismigranten een marktconform salaris ontvangen. Dit wordt ieder jaar weer opnieuw vastgesteld door de overheid.
Zoals genoemd is PAYSE een door de IND erkend referent en zijn wij ook helemaal thuis in de regelgeving en procedures rondom het aantrekken van kennismigranten. Wij fixen het hele proces van A tot Z: voor zowel jou als ondernemer als voor de kennismigrant zelf. Dat geeft dan ook behoorlijk wat voordelen.
Daarnaast regelen wij namelijk ook alles rondom de verloning en arbeidscontracten. Je nieuwe specialist en jij hebben hier dus geen omkijken meer naar. Verhuizen naar een ander land brengt vaak al genoeg drukte met zich mee. Laat de cijfertjes en regeltjes daarom maar aan ons over. Naast de zaken voorafgaand aan het werk, regelen we tijdens jullie samenwerking ook de begeleiding bij eventuele ziekte; van contact met de bedrijfsarts tot re-integratie op de werkvloer.
Binnen één werkdag heb je reactie van ons. Toch liever direct contact? Bel accountmanager Wouter op 033 303 7720.
Kennismigrantenregeling
Nederland heeft een speciale kennismigrantenregeling. Deze regeling zorgt dat bedrijven eenvoudiger en sneller hoogopgeleide kenniswerkers naar Nederland kunnen halen.
Simpel gezegd versoepelt de kennismigrantenregeling de toelatingseisen voor kennismigranten. Voor werknemers buiten de EU is bijvoorbeeld normaal gesproken een tewerkstellingsvergunning nodig om in Nederland te kunnen werken; voor kennismigranten meestal niet. Kennismigranten kunnen ook profiteren van een verkorte toelatingsprocedure. Wel gelden er diverse voorwaarden voor de werkgever en eisen voor de hoogopgeleide kennismigrant.
Niet ieder bedrijf kan zomaar van de kennismigrantenregeling gebruikmaken. Ook niet iedere migrant van buiten de EU komt ervoor in aanmerking. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:
Arbeids- en kennismigranten kunnen alleen in Nederland werken als ze beschikken over de juiste werkvergunningen. Welke verblijfsvergunningen voor werk zijn er en voor wie en wanneer gelden ze? Als je een buitenlandse werknemer aanneemt, doe je als werkgever een aanvraag verblijfsvergunning. Dit kan onder meer gaan om een visum kort verblijf, een TWV, een GVVA of een EU Blue Card. Meer info: naar Kennisbank pagina; waar deze volgende items worden uitgelegd:
Erkend referent
Erkend referenten hebben meerdere plichten. Zij moeten het bijvoorbeeld melden wanneer:
Erkend referenten kunnen een versnelde aanvraagprocedure gebruiken voor een verblijfsvergunning voor kennismigranten. Dit betekent dat de IND sneller op de aanvraag reageert. Ook hoeven minder bewijsstukken naar de IND te worden toegestuurd én is er een vast aanspreekpunt bij de IND.
Als je een buitenlandse werknemer inzet en je niet alle eisen en plichten houdt, is de kans groot dat de arbeidskracht illegaal in Nederland werkt. De Nederlandse belastingdienst kan dit met hoge boetes bestraffen. Veel bedrijven die geen financiële en juridische risico’s willen lopen, maar wél een goed werkgever willen zijn voor de kennismigrant, kiezen ervoor om de medewerker te verlonen via Payse
Privacy Policy | Algemene voorwaarden | KVK: 6432 5415 | Ontworpen door On The Rocks Media